...tak je tady další víkend a další rozmýšlení co rodince uvařit k obědu....protože teplých dnů rychle ubývá, zvolila jsem dávný recept kamarádky Hanky, který je velice svěží, chutný a lehký. Zařadila bych ho přímo do dietní kuchyně, a to slovo "dietní" opravdu nesnáším, takže spíše zdravý, racionální...jak kdo chcete:-)
jo a zítra se můžete těšit na krůtí sekanou
jo a zítra se můžete těšit na krůtí sekanou
PLNĚNÁ RAJČATA S LILKOVOU PŘÍLOHOU
INGREDIENCE:
Ø 4 rajčata
Ø 4 vejce
Ø 1 lilek
Ø 1 šalotka
Ø sůl, pepř
Ø bylinky podle chuti (dávám koriandr,
petrželovou nať, tymián, bazalku)myslím, že bazalka k rajčatům prostě
patříJ
Ø parmazán
Rajčata
zbavíme „bubáka“, vydlabeme a dužinu pokrájíme na jemnější kousky. Seřízneme
„klobouček“, osolíme, opepříme a uložíme naprosto rovně do pekáčku (používám
k zafixování alobal). Klepneme do něj vajíčko, které opět osolíme a
opepříme a po strouháme parmazánem. Kloboučky peču vedle rajčat, aby měla
vajíčka „šanci“ se lépe propéct. Pokladu libovolnými bylinkami.
Lilek
rozpůlíme, nožem nařízneme dužinu a poklademe vnitřkem z rajčat. Ty jsme
osolili, opepřili a přidali bylinky (koriandr, tymián a kdo chce i chilli
papričku). Dáme do vymaštěného pekáčku a vložíme do trouby.
Oba pekáčky
vložíme do trouby současně a pečeme na 180°C cca na 20 – 30 min dokud nebude
lilek měkký a parmazán pěkně „narůžovělý“ (také cca 30 min).
Na pánvi
osmažíme šalotku, kápneme bílé víno (cca 1dcl) a přidáme pokrájenou dužinu
z lilku. Osmažíme a poté přidáme i pokrájenou lilkovou slupku.
Servírujeme
s rajčaty, která nezapomeneme přiklopit kloboučky.
DOBROU CHUŤ!!!
Tenhle recept jsem dostala od své kamarádky Hanky a
dělám ho především v letních měsících, kdy má člověk větší potřebu
konzumovat ovoce, zeleninu nebo zeleninová jídla.
Žádné komentáře:
Okomentovat