Stránky

sobota 15. října 2016

PLNĚNÁ RAJČATA S LILKOVOU PŘÍLOHOU

...tak je tady další víkend a další rozmýšlení co rodince uvařit k obědu....protože teplých dnů rychle ubývá, zvolila jsem dávný recept kamarádky Hanky, který je velice svěží, chutný a lehký. Zařadila bych ho přímo do dietní kuchyně, a to slovo "dietní" opravdu nesnáším, takže spíše zdravý, racionální...jak kdo chcete:-)

jo a zítra se můžete těšit na krůtí sekanou
  

PLNĚNÁ RAJČATA S LILKOVOU PŘÍLOHOU

INGREDIENCE:
Ø  4 rajčata
Ø  4 vejce
Ø  1 lilek
Ø  1 šalotka
Ø  sůl, pepř
Ø  bylinky podle chuti (dávám koriandr, petrželovou nať, tymián, bazalku)myslím, že bazalka k rajčatům prostě patříJ
Ø  parmazán

Rajčata zbavíme „bubáka“, vydlabeme a dužinu pokrájíme na jemnější kousky. Seřízneme „klobouček“, osolíme, opepříme a uložíme naprosto rovně do pekáčku (používám k zafixování alobal). Klepneme do něj vajíčko, které opět osolíme a opepříme a po strouháme parmazánem. Kloboučky peču vedle rajčat, aby měla vajíčka „šanci“ se lépe propéct. Pokladu libovolnými bylinkami.
Lilek rozpůlíme, nožem nařízneme dužinu a poklademe vnitřkem z rajčat. Ty jsme osolili, opepřili a přidali bylinky (koriandr, tymián a kdo chce i chilli papričku). Dáme do vymaštěného pekáčku a vložíme do trouby.
Oba pekáčky vložíme do trouby současně a pečeme na 180°C cca na 20 – 30 min dokud nebude lilek měkký a parmazán pěkně „narůžovělý“ (také cca 30 min).
Na pánvi osmažíme šalotku, kápneme bílé víno (cca 1dcl) a přidáme pokrájenou dužinu z lilku. Osmažíme a poté přidáme i pokrájenou lilkovou slupku.
Servírujeme s rajčaty, která nezapomeneme přiklopit kloboučky.


DOBROU CHUŤ!!!

Tenhle recept jsem dostala od své kamarádky Hanky a dělám ho především v letních měsících, kdy má člověk větší potřebu konzumovat ovoce, zeleninu nebo zeleninová jídla.







Žádné komentáře:

Okomentovat