KRŮTÍ SEKANÁ
INGREDIENCE:
Ø 1 kg krůtí prso
Ø 4 vejce
Ø 3 stroužky česneku
Ø sůl, pepř, majoránka
Ø 100 g másla
Krůtí maso
nameleme s česnekem, (melu 2x aby bylo opravdu jemné). Osolíme, opepříme,
přidáme majoránku, 1 vejce a pečlivě proděláme (nepřidávám ani mouku ani
strouhanku, je to pouze čisté maso). Nejlépe se mi pracuje na pracovní desce
jemně pomoučené hladkou moukou.
3 vajíčka
uvaříme natvrdo, oloupeme slupku.
Z promíchaného
masa uděláme váleček. Doprostřed vmáčkneme vejce a vložíme do pekáčku. Osobně
na dno dávám buď řapíkatý celer, mrkev, nebo když chci udělat rodince radost,
nakrájenou klobásku. To proto, aby se sekaná nepřilepila na dno a neudělala
tvrdou kůrku.
Zalijeme
hrnkem vody a přidáme máslo.
Pečeme
v předem vyhřáté troubě na 180°C cca 1,5hod. Posledních 10 min zvýšíme
teplotu na 220°C aby se sekaná opekla do růžova.
DOBROU CHUŤ!!!
Je to velice rychlý, jednoduchý recept a
s vhodnou přílohou i málo kalorický a dobře stravitelný oběd či večeře.
Žádné komentáře:
Okomentovat